PREMIUM DWA 150-200 L BPC
- Subotica, Okolna mesta, Verušić, Gornji Verušić, 58
Na upit
- 115627742
- 18.11.2021.
- premium-dwa-120-200-l-jKvzl
-
Izdvojene informacije
-
Novo/Nekorišćeno
Stanje
-
-
Opis
Uz pomoć kolone odnosno 3 zvonastih podova ovaj kazan može proizvoditi mnogo različitih vrsta pića I to u jednom ciklusu destilacije, bez potrebe prepecanja, a može se i koristiti kao klasičan kazan za tradicionalni način destilacije, regulisanjem pravca pare pomoću 3V ventila. Prihvatni taknovi omogućuju lako odvajanje različitih frakcija, i jednostavno prikupljanje finalnog destilata.
1. Ložište je napravljeno od nerđajućeg čelika, dizajnirano za grejanje na čvrsto gorivo ili na struju. Radni pritisak ložišta je 0,5 bari, a idealna temperatura ložišta je 110℃. Da bi sprečili nepotrebno trošenje energije, izolovali smo ložište keramičkom vunom 25mm. Prednosti ovakvog sistema grejanja: smanjena potrošnja energije, izbalansiran i visoko stabilan sistem tokom celog procesa destilacije, vodeno kupatilo u potpunosti sprečava mogućnost zagorevanja komine, Takođe nudimo mogućnost grejanja na paru, direktnim ubrizgavanjem pare iz ložišta u kazan - ako se koristi čista voda time se ubrzava proces zagrevanja za otprilike 25 %.
2. Prikazani kazan za proizvodnju džina je zapremine 150-200 L i napravljen je od čistog elektrolitičkog bakra. Oblik kazana je konkavan, dizajniran za konstantnu cirkulaciju komine tokom njenog mešanja. Mešalica je postavljena dijagonalno sa 96 RPM, i ona omogućuje veću efikasnost i brzinu samog procesa a samim tim i smanjenje rizika od zagorevanja.
3. Kalpak je postavljen u sredini kotla kako bi se obezbedio maksimalan kvalitet i lako rukovanje. Prečnik kalpaka je veliki kako bi se obezbedio ubrzan refluks tokom destilacije.
Proces je strogo povezan sa unutrašnjom površinom poklopca, gde je interakcija sa alkoholnom parom delimično kondenzovana na zidu poklopca i na taj način dovodi do refluksa (veoma važan proces za kvalitet destilata). Model je dizajniran sa spojnom cevi prečnika 40mm, koja sprečava naprezanje u obliku pritiska ili vakuma u situaciji kada pare nemaju dovoljno inercije tokom procesa destilacije.
4. Bubble plate reflukciona kolona dizajnirana je za destilaciju alkoholnih pića sa ABV procentom većim od 90%, što obezbeđuje značajnu interakciju alkoholne pare sa bakrom i visoko pročišćavanje alkoholnih isparenja.
5. Deflagmator je u potpunosti izrađen od bakra gde je najbolje podesiti radnu temperaturu na oko 85 ℃. Koristi se za početnu kondenzaciju i za odvajanje alkoholnih isparenja (etil alkohol isparava pri temperaturi koja počinje od 78,15 ℃) od vodene pare koje isparavaju na višoj temperaturi od radne temperature deflagmatora.
6. Sistem za hlađenje je napravljen po principu neprekidnog protoka vode, izrađen je od nerđajućeg čelika otpornog na kamenac i koroziju i deluje u skladu sa industrijskim principima hlađenja. Na taj način se osigurava stabilno hlađenje u kontrolisanim uslovima i vrlo dobra energetska efikasnost u pogledu potrošnje vode.
7. Sistem je opremljen jednim ili više uređaja nalik korpi u koju se mogu dodati različite biljake za aromatiziranje gotovog pića prema tehnologiji proizvodnje džina, a u zavisnosti od svakog pojedinačnog recepta. Ovaj 'gin basket' mogao bi u potpunosti da izdvoji miris i ukus Vašeg pića u odnosu na ostale proizvođače.
8. CIP sistem za automatsko čišćenje je uključen u cenu. On sadrži 3 jedinice za čišćenje koji su implementirani u svaki deo kazana i rade pod pritiskom od 4-5 bari.
Ukoliko su na ovom oglasu primećene neke greške ili nepravilnosti prijavi oglas